Faber: 'Bergwijn wilde naar Londen, maar de clubs moeten er dan wel uit zijn'

Faber: 'Bergwijn wilde naar Londen, maar de clubs moeten er dan wel uit zijn'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 19:14zo 26-01-2020 om 19:14

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 19:16zo 26-01-2020 om 19:16

Ernest Faber vindt dat PSV met een zakelijke overwinning van het veld had moeten stappen tegen FC Twente, maar in plaats daarvan zitten de Eindhovenaren wéér met een kater opgescheept. Twente maakte in de slotfase 1-1 en bezorgde PSV de zoveelste klap dit seizoen.

"We hebben het aan onszelf te danken. Als je de kansen afmaakt moet je zakelijk met 3-0 of 4-0 winnen. Nu zit het tegen", zegt Faber in gesprek met FOX Sports. Faber vond dat PSV te veel achteruit liep. "De eerste helft was prima en de tweede helft ging ook wel."

Faber reageert nogmaals op de transferperikelen rond Steven Bergwijn, die weigert nog voor PSV uit te komen en een transfer naar Tottenham Hotspur wil. Faber kreeg dat zondagochtend telefonisch te horen van Bergwijn. "Er was deze week belangstelling. Hij wilde er graag heen om de transfer af te ronden, maar de clubs moeten er dan wel uit zijn. Hij had zijn gedachten meer bij een transfer dan bij PSV. Dan moet ik snel doorschakelen voor deze wedstrijd."

Faber heeft geen moment overwogen om Bergwijn over te halen om tóch te spelen. "De intrinsieke motivatie moet van de speler zelf komen. Als ik ze zelf moet motiveren om te blijven..." PSV speelt volgende week in Amsterdam tegen Ajax. "Alles zit tegen. Daar moet je kritisch en goed mee omgaan, maar we moeten wel verder. De gifbeker zal nu leeg zijn. We hebben een mooie week om ons voor te bereiden op Ajax."

FOX-presentatrice Hélène Hendriks vraagt Faber wat er gegeten gaat worden in de kleedkamer, verwijzend naar het verhaal van Johan Derksen, die aangaf dat de spelers onder Mark van Bommel mochten eten wat ze wilden en regelmatig met vette versnaperingen aan kwamen zetten. "Water en brood de komende week. Verder niets", reageert Faber.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws