Dumfries en Afellay gunnen Bergwijn 'mooie stap': 'Hij is de beste speler bij PSV'

Dumfries en Afellay gunnen Bergwijn 'mooie stap': 'Hij is de beste speler bij PSV'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 19:26zo 26-01-2020 om 19:26

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 19:29zo 26-01-2020 om 19:29

Denzel Dumfries gunt Steven Bergwijn zijn 'mooie stap' naar Tottenham Hotspur. De transfer is allerminst rond, aangezien PSV een Spurs-bod heeft afgewezen, maar de 22-jarige aanvaller is al wel naar Londen gevlogen.

PSV laat weten 'verbijsterd' te zijn door Bergwijn, die niet in actie wilde komen tegen FC Twente. Maar Dumfries gunt hem de transfer van harte. "Ik ben erg trots op Stevie, al is het natuurlijk wel een flinke aderlating voor de groep", laat de aanvoerder weten voor de camera van FOX Sports. "Dit is een mooie stap voor hem."

Ibrahim Afellay is het daarmee eens. "Hij is een fantastische speler, onze beste speler. Het kan altijd gebeuren dat een speler verkocht wordt. Hij heeft veel betekend voor de club, maar hij krijgt zo'n mooie kans. Die zou iedere speler grijpen", aldus de routinier.

Dumfries maakte tegen Twente zijn vijfde competitiegoal van het seizoen, maar genoeg voor de drie punten was het niet. “Ik denk dat we in de eerste helft goed speelden en kansen creëerden. Maar met tien man wordt het lastig", doelt hij op de rode kaart voor Ibrahim Afellay. "En zonder in verwijten te praten, is het wel vervelend dat het steeds hetzelfde verhaal is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws