'Tegen Ajax zet iedereen elke week een stapje extra, daar moet je maar mee omgaan'

'Tegen Ajax zet iedereen elke week een stapje extra, daar moet je maar mee omgaan'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 13:21ma 27-01-2020 om 13:21

Donny van de Beek is niet te spreken over de wijze waarop Ajax zondagmiddag voor de dag kwam bij FC Groningen. De middenvelder van de Amsterdammers, die de 2-1 voor zijn rekening nam, wijt dat echter niet aan het ontbreken van een aantal sleutelspelers.

André Onana, Daley Blind en Hakim Ziyech konden met uiteenlopende blessures niet spelen voor Ajax, maar daar heeft Van de Beek geen boodschap aan. "Natuurlijk missen we superbelangrijke spelers, maar die basisdingen die fout gaan hebben niets met kwaliteit te maken", legt de blonde middenvelder uit tegenover Ajax Life. "Die moet iedereen beheersen."

Het enthousiasme en de werklust van de Groningers kwam voor Van de Beek ook niet als een verrassing. "Tegen Ajax zet iedereen elke week een stapje extra", weet hij. "Dat doet Groningen, dat doen heel veel clubs. Daar moet je gewoon mee omgaan. We moeten helemaal niet naar anderen kijken, maar gewoon naar onszelf. Dat iedereen praat over ‘zes punten voorsprong, het is wel klaar’, dat is absoluut niet waar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws