Waterreus: Verhaal van Derksen komt bij Van Bommel vandaan

Waterreus: Verhaal van Derksen komt bij Van Bommel vandaan

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 17:06ma 27-01-2020 om 17:06

Ronald Waterreus denkt dat het opmerkelijke verhaal van Johan Derksen uit de koker van Mark van Bommel komt. Dat vertelde hij zondag bij Rondo. De andere tafelgasten kunnen zich dat niet voorstellen.

Derksen meldde vorige week op basis van een 'doorgaans betrouwbare bron' dat Van Bommel de spelers ongezonde lekkernijen liet eten, zoals pizza's, shoarma en kapsalon. De directie zou vervolgens hebben ingegrepen omdat Van Bommel de 'teamdiscipline' niet gehandhaafd heeft. Ruud Gullit gelooft dat niet. "Dan komen dit soort belachelijke verhalen naar buiten."

Waterreus reageert daarop. "Denk jij dat iemand van PSV, iemand van de raad van commissarissen of een directeur, tegen Johan Derksen zegt: we hebben hem ontslagen vanwege een pizza? Natuurlijk niet. Probeer mij dan eens uit te leggen wie het dan verzonnen heeft. Je denkt toch niet dat iemand van de directie zo'n verhaal aan Derksen vertelt?"

Presentator Jack van Gelder denkt dat Waterreus het vermoeden heeft dat Van Bommel het verhaal zelf gelekt heeft naar Derksen. Waterreus doet dat in eerste instantie af als een insiniuatie, maar: "Dat is toch zo? Heb jij ooit een appje gekregen van iemand van de club of van Van Bommel?", vraagt hij aan Van Gelder, die toegeeft dat hij af en toe een bericht krijgt van Van Bommel, maar dat altijd al zo geweest is.

"Dus jij denkt dat Van Bommel het zelf verzonnen heeft? Dat kan toch niet? Om het belachelijk te maken?", vraagt Gullit aan Waterreus. "Ja, natuurlijk", aldus de oud-doelman. Waterreus denkt dat Van Bommel niet alleen ontslagen is vanwege slechte sportieve prestaties. "Omdat er heel veel werd gelekt naar de media en steeds één kant op, waardoor de directie er op een gegeven moment klaar mee was."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wat denk jij?

(3594 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws