Groningse fans gaan tegen Ajax weer de fout in: 'Zeer frustrerende consequenties'

Groningse fans gaan tegen Ajax weer de fout in: 'Zeer frustrerende consequenties'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 20:05ma 27-01-2020 om 20:05

Fans van FC Groningen hebben voorafgaand aan het thuisduel met Ajax (2-1 winst) vuurwerk en rookpotten afgestoken en kunnen een onderzoek van de aanklager betaald voetbal verwachten. Dat denkt Wouter Gudde, algemeen directeur van de noorderlingen.

Groningen onderzoekt de incidenten en probeert met behulp van camerabeelden de schuldigen te identificeren. "Het moet gewoon afgelopen zijn met vuurwerk", zegt Gudde tegenover RTV Noord. "Iedereen weet zo ondertussen wel dat fakkels en rookpotten verboden zijn en het afsteken ervan de club en supporters schaadt. Zeker voor supporters dragen wij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in ons stadion."

Een Groningse fan verwondde zichzelf door het afsteken van vuurwerk en drie seizoenkaarthouders op de plek voor mindervalide fans van Groningen kregen last van hun luchtwegen. "Het zijn bewuste acties, die wij niet kunnen plaatsen en accepteren. De consequenties zijn niet te overzien en zijn zeer frustrerend."

"We worden gedwongen door te gaan met het opleggen van stadionverboden en het verhalen van boetes op de daders", vervolgt Gudde zijn verhaal. "We zouden de energie die we hierin moeten stoppen liever leggen in zaken die voor alle supporters en de club goed zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws