Opmerkelijke situatie voor Feyenoord: geen middenvelders op bank tegen Fortuna

Opmerkelijke situatie voor Feyenoord: geen middenvelders op bank tegen Fortuna

28-01-2020 09:31
119

Feyenoord moet het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard zien uit te spelen met Jens Toornstra, Leroy Fer en Orkun Kökcü op het middenveld. Trainer Dick Advocaat heeft namelijk geen middenvelders op de bank zitten, waardoor het puzzelen wordt mocht er een middenvelder geblesseerd uitvallen.

Dinsdag spelen Fortuna Sittard en Feyenoord de 27 resterende minuten van het bekerduel uit. Mocht daarbij een van de middenvelder geblesseerd uitvallen, dan moet Advocaat gaan schuiven met zijn formatie. De trainer heeft op de bank namelijk alleen verdedigers, aanvallers en twee keepers zitten.

Het is voor Advocaat niet mogelijk een extra middenvelder toe te voegen aan zijn selectie, aangezien er bij het uitspelen van een gestaakte wedstrijd dezelfde spelers op het wedstrijdformulier gezet moeten worden. Wouter Burger zat vorige week op de bank, maar Feyenoord heeft de middenvelder inmiddels verhuurd aan Excelsior. Renato Tapia is fit genoeg om te spelen, maar niet speelgerechtigd.

Özyakup
Afgelopen weekend tegen Heracles Almelo had Advocaat ook geen beschikking over een middenvelder. Hij bracht daarom vlak voor tijd Rick Karsdorp binnen de lijnen voor Kökcü. Naar verluidt is Feyenoord bezig om een extra middenvelder naar De Kuip te halen. De naam van Oguzhan Özyakup van Besiktas zingt rond in Rotterdam. Ook Chelsea-speler Lewis Baker, die in het verleden op huurbasis voor Vitesse speelde, is in beeld.