Update: 'Transfer van Özyakup naar Feyenoord is rond, op korte termijn bevestigd'

Update: 'Transfer van Özyakup naar Feyenoord is rond, op korte termijn bevestigd'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 20:07ma 27-01-2020 om 20:07

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 20:07ma 27-01-2020 om 20:07

Feyenoord is dicht bij de komst van Oguzhan Özyakup. Dat meldt Voetbal International, nadat ook Turkse media melding maakten van de aanstaande transfer. Özyakup staat onder contract bij Besiktas.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat vertelde na de wedstrijd tegen Heracles Almelo dat de club bezig is met een middenvelder die niet uit de Eredivisie komt. Het heeft er alle schijn van dat het Özyakup is waar Advocaat op doelde. Alleen details staan een transfer van Özyakup naar De Kuip nog in de weg.

Özyakup staat al sinds 2012 onder contract bij Besiktas, hij kwam over van Arsenal. De afgelopen jaren speelde hij een belangrijke rol bij de topclub uit Istanbul, maar vorig jaar kwam hij slechts negentien keer in actie. Dit seizoen staat de teller op twaalf duels. Özyakup werd in 2008 door Arsenal opgehaald bij AZ.

Feyenoord presenteerde eerder op maandag Róbert Bozeník, die de concurrentiestrijd aan moet gaan met spits Nicolai Jörgensen.

Update 18.16 uur: ook het Algemeen Dagblad maakt melding van de aanstaande komst van Oguzhan Özyakup naar Feyenoord. De Rotterdammers 'verwachten de middenvelder snel vast te kunnen leggen tot het einde van het seizoen'. De Turk met Nederlandse roots viel Advocaat op toen hij trainer was van Fenerbahçe en tegen Besiktas speelde.

Update 20.07 uur: RTV Rijnmond meldt dat de transfer van Özyakup naar Feyenoord rond is. Op korte termijn zal de Rotterdamse club de nieuwe aanwinst bekend maken, zo valt te lezen op de website van het lokale medium. Daarmee krijgt Advocaat zijn zo gewenste creatieve middenvelder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws