Doorzetter Boymans maakt na 1166 (!) dagen revalidatie eindelijk rentree

Doorzetter Boymans maakt na 1166 (!) dagen revalidatie eindelijk rentree

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 09:59di 28-01-2020 om 09:59

Ruud Boymans kan zich eindelijk weer echt voetballer noemen. Na een slepende revalidatie die maanden duurde, maakte hij maandagavond zijn langverwachte rentree.

De comeback van Boymans is op zijn zachtst gezegd een knappe prestatie van de spits, die maandag als invaller na maar liefst 1166 dagen afwezigheid weer minuten maakte in een officiële wedstrijd. In het duel met Jong AZ (3-3) mocht hij een paar minuten voor tijd invallen namens Almere City FC.

Eerder deze maand maakte Boymans al zijn debuut in de wedstrijdselectie van de club uit Almere en ondanks het uitblijven van speelminuten was dat al een bijzondere ervaring voor de spits. "Alsof het weer mijn debuut is, zo voelt het eigenlijk", reageerde Boymans na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Boymans dwong een contract af bij Almere FC, maar het scheelde niet veel of de voormalig spits van onder meer VVV-Venlo en FC Utrecht zou helemaal niet meer zijn teruggekeerd in het betaald voetbal. "Ik heb vaak gedacht aan stoppen, maar heb uiteindelijk toch de motivatie gevonden met de juiste mensen om me heen. Ik heb het geloof gehouden om door te zetten en dat resulteert in een contract bij Almere City."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws