Boymans terug op Nederlandse velden: 'Hele lopen opnieuw uit moeten vinden'

Boymans terug op Nederlandse velden: 'Hele lopen opnieuw uit moeten vinden'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 19:34zo 12-01-2020 om 19:34

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 19:50zo 12-01-2020 om 19:50

Almere City-spits Ruud Boymans voelt zich eindelijk weer voetballer. Na een lange periode vol blessuretijd zat hij vandaag op de bank in het duel met Go Ahead Eagles. Tot een invalbeurt kwam de spits nog niet.

"Ik had er zeker zin in, maar we hadden afgesproken dat wanneer we achter zouden staan dat het moment was om mij te brengen", vertelt Boymans na het 1-1 gelijkspel voor de camera van FOX Sports. "Dat was vandaag niet nodig." Het was een speciale dag voor de spits, die nog geen minuten maakte tegen Go Ahead. "Je beleeft de spanning en beleeft alles weer voor de eerste keer. Alsof het weer mijn debuut is, zo voelt het eigenlijk."

De revalidatie van Boymans duurde lang en de spits dacht er soms zelfs aan om er een punt achter te zetten. "Ik heb vaak gedacht aan stoppen, maar heb uiteindelijk toch de motivatie gevonden met de juiste mensen om me heen. Ik heb het geloof gehouden om door te zetten en dat resulteert in een contract bij Almere City. Ik heb eigenlijk het hele lopen opnieuw moeten uitvinden. Met mijn fysio Rinus ben ik daarmee aan de slag gegaan. (...) Het heeft vijf of zes maanden geduurd voordat ik weer helemaal op niveau was."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws