Cagliari verlost Pereiro en PSV van elkaar: Uruguayaan vertrekt naar Italië

Cagliari verlost Pereiro en PSV van elkaar: Uruguayaan vertrekt naar Italië

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 20:00vr 31-01-2020 om 20:00

Laatste update: vrijdag 31 januari 2020 om 20:33vr 31-01-2020 om 20:33

PSV en Gastón Pereiro zijn eindelijk van elkaar verlost. De Uruguayaanse middenvelder vertrekt naar Serie A-club Cagliari. PSV wilde Pereiro deze transferperiode per se verkopen om nog een transfersom aan hem over te houden.

Het contract van Pereiro in Eindhoven liep aan het einde van dit seizoen af, waardoor PSV zich genoodzaakt zag om hem in de winterstop te verkopen. Pereiro en zijn zaakwaarnemer Paco Casal wisten echter het bloed onder de nagels van de PSV-leiding vandaan te halen door een aanbieding van FC Cincinnati en Spartak Moskou af te wijzen.

Cagliari biedt nu uitkomst. PSV ontvangt naar verluidt 2,5 miljoen euro voor Pereiro. Het was nog even nagelbijten in Eindhoven, omdat de laatste handtekening van Cagliari ontbrak, maar inmiddels is er witte rook.

Pereiro kwam in 2015 over van Nacional. Het binnenhalen van de linkspoot bleek voor voormalig technisch manager Marcel Brands van PSV een zware klus. Daar speelde Casal een grote rol in. De zaakwaarnemer van Pereiro kwam steeds met nieuwe eisen aanzetten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws