'Gemeente beslist in nadeel van geplaagd Dordt: geen garantstelling van 5 miljoen'

'Gemeente beslist in nadeel van geplaagd Dordt: geen garantstelling van 5 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 16:43di 28-01-2020 om 16:43

Keuken Kampioen Divisie-hekkensluiter FC Dordrecht lijkt diep in de penarie te zitten. De gemeente wil geen extra geld uittrekken voor een nieuw te bouwen stadion, meldt RTV Rijnmond dinsdagmiddag.

De club is al langere tijd van plan om het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk op te knappen, maar heeft daarvoor steun van de gemeente nodig. De club dacht aan een garantstelling van 5,3 miljoen euro, maar een meerderheid van de gemeenteraad wil hier niet aan meewerken. Zij zijn van mening dat FC Dordrecht 'zelf de broek moet ophouden' en zijn huiverig om gemeenschapsgeld beschikbaar te stellen voor het stadionproject, aldus RTV Rijnmond.

Het nieuws zal ongetwijfeld hard aankomen bij FC Dordrecht, dat al langere tijd met financiële problemen kampt. Algemeen directeur Hans de Zeeuw liet tijdens de nieuwjaarsreceptie – waarin hij bekendmaakte dat hoofdsponsor Riwal na 23 jaar afscheid zal nemen – al weten dat de stadionplannen cruciaal zijn voor Dordt. "De toekomst van de club hangt vooral samen wat er deze maand op gemeentelijk bestuursniveau gebeurt."

Of FC Dordrecht ook volgend seizoen betaald voetbal zal spelen, is dus nog maar de vraag. "We maken het seizoen af, dat is gewaarborgd. Maar in de huidige situatie moeten we ons afvragen of het verstandig is om daarna aan een nieuw seizoen te beginnen", liet De Zeeuw zich in december al ontvallen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is FC Dordrecht nog levensvatbaar?

(945 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws