Dordtse sponsor zoekt het hogerop en neemt na 23 jaar afscheid van geplaagde club

Dordtse sponsor zoekt het hogerop en neemt na 23 jaar afscheid van geplaagde club

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 17:39wo 15-01-2020 om 17:39

Het geplaagde FC Dordrecht moet binnenkort afscheid nemen van hoofdsponsor Riwal. Het hoogwerkersbedrijf is als 23 jaar aan De Schakenkoppen verbonden, maar wil aan zijn naamsbekendheid in binnen- en buitenland werken en zal komende zomer een pas op de plaats maken.

Directeur Hans de Zeeuw heeft het nieuws dinsdag bevestigd tijdens de nieuwjaarsreceptie op de Krommedijk. De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie kampt al langere tijd met financiële problemen: als de gemeente niet bijspringt, is het nog maar de vraag of men volgend seizoen betaald voetbal kan spelen.

Het wegvallen van Riwal heeft echter niets met de precaire situatie van FC Dordrecht te maken, claimt manager Kris Desmedt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het besluit is al enige tijd geleden genomen: de bekendmaking volgt nu om FC Dordrecht de tijd en gelegenheid te geven naar een andere hoofdsponsor uit te zien", klinkt het. "We zullen wel als sponsor aan FC Dordrecht verbonden blijven, maar op kleinere schaal door bijvoorbeeld onze businessseats aan te houden."

Volgens De Zeeuw is de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor al ingezet. "Wij zijn ons bewust van het feit dat er grotendeels een substantieel bedrag wegvalt, maar het is niet iets wat de toekomst van onze FC in gevaar brengt", liet hij tijdens de nieuwjaarsreceptie al weten over het vertrek van Riwal. "De toekomst van de club hangt vooral samen wat er deze maand op gemeentelijk bestuursniveau gebeurt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws