Einde in betaald voetbal dreigt: De kans dat we moeten stoppen is echt serieus

Einde in betaald voetbal dreigt: "De kans dat we moeten stoppen is echt serieus"

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 13:08do 05-12-2019 om 13:08

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 13:15do 05-12-2019 om 13:15

Het is niet uitgesloten dat FC Dordrecht bezig is aan zijn laatste seizoen in het betaalde voetbal. Voorzitter Hans de Zeeuw vreest voor het voortbestaan van de club, die met acht punten onderaan de Keuken Kampioen Divisie bungelt.

Zonder financiële steun van de gemeente lijkt het doek te vallen voor FC Dordrecht. "We maken het seizoen af, dat is gewaarborgd", zegt De Zeeuw in het Algemeen Dagblad. "Maar in de huidige situatie moeten we ons afvragen of het verstandig is om daarna aan een nieuw seizoen te beginnen. Dat is geen dreigement, maar rationeel denken."

De voorzitter van Dordrecht ziet op dit moment drie mogelijkheden: verkoop van de club aan een buitenlandse partij, de liquidatie van de club aanvragen of alsnog hulp van de politiek krijgen. Financieel heeft Dordrecht de zaken op orde, maar sponsors dreigen af te haken door de onzekere situatie. De Zeeuw: "De kans dat we moeten stoppen is dus echt serieus."

De coalitie van Beter Voor Dordt, CDA, ChristenUnie/SGP en VVD weigert Dordrecht een garantstelling van 17 miljoen euro te geven. De Krommedijk, het stadion van de eerstedivisionist, is zwaar verouderd. Op dit moment wil de gemeente alleen 1,7 miljoen steken in de infrastructuur rond het stadion en ligt er acht ton klaar om de amateurtak aan De Krommedijk te vestigen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws