Lof voor Feyenoord-aanwinst: 'Ziet oplossingen die anderen niet zien'

Lof voor Feyenoord-aanwinst: 'Ziet oplossingen die anderen niet zien'

Gepubliceerd: donderdag 30 januari 2020 om 06:44do 30-01-2020 om 06:44

Albert Stuivenberg heeft een hoge pet op van Feyenoord-aanwinst Oguzhan Özyakup. De voormalig KNVB-trainer werkte in de Nederlandse jeugdelftallen met de 27-jarige middenvelder samen.

"Een aantrekkelijke, creatieve spelverdeler. Een intelligente jongen, die oplossingen ziet die anderen niet zien", vat Stuivenberg samen in De Telegraaf. Özyakup was in 2009 aanvoerder van Oranje O17, dat onder leiding van Stuivenberg tot de EK-finale reikte.

"Oguzhan was een van mijn leiders en verzaakte nooit", vertelt de trainer. "Hij was toen 18 jaar, maar enorm betrokken. Ook tijdens besprekingen. Als bondscoach probeer je spelers van die leeftijd een beetje te betrekken, door ze vragen te stellen. Hij was altijd een van de eersten die met antwoorden kwam. Oguzhan is niet een van de snelste spelers en hij is niet heel explosief. Maar hij ziet oplossingen die anderen niet zien."

Özyakup stond jarenlang te boek als groot talent bij Arsenal, maar reikte nooit tot het eerste elftal. In 2012 vertrok de Turks international naar Besiktas, waar hij aanvankelijk een vaste waarde was. Dit jaar kwam hij echter minder in actie.

"Ik weet niet hoe hij er precies voorstaat, maar hij is pas 27 jaar", stelt Stuivenberg. "Hij heeft dus nog wat jaren voor zich en ik ken hem als een speler die een drang heeft. Met het oog op het EK moet hij natuurlijk ook veel spelen. Daarvoor moet hij zich nu bewijzen bij Feyenoord."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws