'Mertens cruciale schakel in transferspel: Lazio wacht op Chelsea'

'Mertens cruciale schakel in transferspel: Lazio wacht op Chelsea'

30-01-2020 08:48 Laatste update: 09:07
9

Lazio Roma zou volgens Italiaanse geruchten een akkoord hebben bereikt met Chelsea over de overstap van Olivier Giroud. De Italianen moeten echter wachten op een eventuele transfer van Dries Mertens.

De kleine Belg wordt al langer in verband gebracht met een vertrek bij Napoli en zou inmiddels nadrukkelijk in beeld zijn bij Chelsea, dat hem deze week nog wil overnemen. Dat meldde de journalist Gianluca di Marzio en de Italiaan weet nu ook te melden dat een transfer van Mertens goed nieuws zou zijn voor Lazio.

Hoewel Lazio naar verluidt al akkoord is met Chelsea over de overgang van Giroud, willen de Londenaren de Franse spits pas laten gaan als Mertens daadwerkelijk de overstap maakt naar Stamford Bridge. Ook Tottenham Hotspur zou azen op Giroud, maar volgens Di Marzio heeft Lazio gezien het akkoord met Chelsea momenteel de beste papieren.

Giroud kwam in de winter van 2018 over van Arsenal en was tot dusver goed voor 70 officiële duels en 19 doelpunten voor Chelsea. De Fransman moet het in Londen echter doen met een bijrol en wil daarom deze transferperiode nog een transfer maken in de hoop op meer speeltijd met het oog op het aanstaande EK.