Di Marzio: Mertens kan nog voor het einde van transferperiode naar Engeland

Di Marzio: Mertens kan nog voor het einde van transferperiode naar Engeland

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 14:15wo 29-01-2020 om 14:15

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 14:28wo 29-01-2020 om 14:28

Chelsea is druk bezig om Dries Mertens op te halen bij SSC Napoli. De nummer vier van de Engeland wil tijdens het slot van de transferperiode toeslaan in Italië.

Dat meldt Gianluca Di Marzio woensdag. Chelsea werd al vaker gelinkt aan Mertens, maar schijnt nu zeer serieus te zijn. Op de achtergrond worden er al gesprekken gevoerd met Napoli over de 32-jarige Belg, die in Nederland onder contract stond bij AGOVV, FC Utrecht en PSV. 

Chelsea moet 'in de komende uren' meer te weten komen over de haalbaarheid van Mertens, verzekert Di Marzio. Mertens heeft bij Napoli nog een contract tot het einde van dit seizoen. Hij wil niet verlengen. Daarom kan Chelsea hem voor een klein bedrag ophalen uit Italië. Di Marzio weet dat de Londenaren bereid zijn om zes à zeven miljoen euro voor Mertens neer te leggen. 

Chelsea wil Mertens per se nu hebben en niet wachten tot juni. De speler is dan wel transfervrij, maar kan ondertussen ook tekenen bij andere clubs. Napoli heeft het aanbod van Chelsea nog niet geaccepteerd. Een countervoorstel is ook van tafel geveegd: Napoli stelde voor om Mertens aan Chelsea te verkopen en hem tot het einde van het seizoen te huren van The Blues. Dat ziet de Engelse club niet zitten.

Mocht Chelsea Mertens binnenhengelen, dan heeft Olivier Giroud toestemming om de transfer naar Tottenham Hotspur te maken.

Poll

Past Mertens in de Premier League?

(401 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws