Braziliaanse media: Ajax pakt door en wil alle records breken voor Antony

Braziliaanse media: Ajax pakt door en wil alle records breken voor Antony

30-01-2020 09:20 Laatste update: 09:27
140

Ajax denkt volgens Braziliaanse media aan een bod van 30 miljoen euro op Antony. De negentienjarige aanvaller van São Paulo is net als vorig jaar in beeld bij de Amsterdamse club.

Met het onbevestigde miljoenenbedrag voor Antony hoopt Ajax 90 procent van de transferrechten in handen te krijgen. Dat is interessant met oog op doorverkoop in de toekomst. São Paulo legde Antony afgelopen zomer vast tot medio 2024, maar bij de Braziliaanse club groeit het besef dat de jeugdinternational onhoudbaar is. Ook andere Europese (top)clubs hebben interesse.

São Paulo ziet zich door financiële problemen bovendien genoodzaakt om spelers te verkopen. Met het vertrek van Antony zouden de Brazilianen zich voorlopig uit de nesten werken. Ajax is deze week in Colombia om de negentienjarige aanvaller te bekijken op het Olympisch kwalificatietoernooi. Brazilië O23 begon woensdagnacht met een 5-3 zege op Bolivia en Antony scoorde één keer.

Antony wordt in Brazilië regelmatig vergeleken met David Neres. Niet alleen komen de twee uit de jeugdopleiding van São Paulo, ook zijn het linkspoten die het liefst vanaf rechts naar binnen komen. Volgens kenners is Antony 'zelfs al iets verder in zijn ontwikkeling dan Neres destijds', aldus het Algemeen Dagblad.