'Neres kan sleutel worden in complexe onderhandelingen Ajax en São Paulo'

'Neres kan sleutel worden in complexe onderhandelingen Ajax en São Paulo'

30-01-2020 10:32 Laatste update: 11:18
78

Ajax en São Paulo voeren op dit moment complexe onderhandelingen over Antony, meldt UOL Esporte. Het Braziliaanse toptalent moet ettelijke miljoenen kosten, maar Marc Overmars heeft een geheim wapen achter de hand: David Neres.

Ajax heeft concrete interesse in Antony, die zo'n twintig tot dertig miljoen euro moet kosten. De Amsterdammers hebben echter een extra ijzer in het vuur met Neres. Dat zit zo: São Paulo verkocht Neres drie jaar geleden voor twaalf miljoen euro aan Ajax en bedong daarbij een doorverkooppercentage van twintig procent.

Het percentage zorgde in de voorbije transferperiodes voor frustraties bij het financieel geplaagde São Paulo, dat steeds een miljoenenbod op Neres in rook zag opgaan. Nu de Braziliaanse club weer om tafel zit met Ajax, dit keer voor Antony, is er een kans dat de afspraken met Ajax worden heroverwogen.

UOL Esporte suggereert dat Ajax een hoger bedrag kan betalen voor Antony, zodat São Paulo afstand doet van het doorverkooppercentage in de Neres-deal maar dus ook meteen kan cashen. De 22-jarige aanvaller van Ajax heeft een transferwaarde van zo'n vijftig miljoen euro. Als hij voor dat bedrag zou vertrekken, ontvangt São Paulo op dit moment nog tien miljoen.

São Paulo accepteert het opheffen van het doorverkooppercentage alleen als Ajax niet wil voldoen aan de vraagprijs van Antony, klinkt het. Als er een akkoord wordt bereikt, maken de Brazilianen nog steeds aanspraak op 3,5 procent van de Neres-transfersom, omdat hij er de jeugdopleiding doorliep.