Excelsior verrast en sluit huurdeal met Dordrecht: 'Wil graag Eredivisie in'

Excelsior verrast en sluit huurdeal met Dordrecht: 'Wil graag Eredivisie in'

30-01-2020 11:10
11

Excelsior heeft zich donderdag versterkt met Brandon Ormonde-Ottewil. De Engelse verdediger is de eerste aanwinst voor de nieuwe hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen.

Ormonde-Ottewil speelt tot het einde van het seizoen voor Excelsior, dat hem huurt van buurman FC Dordrecht. De Kralingers hebben een optie tot koop bedongen. De 24-jarige Ormonde-Ottewil komt uit de jeugdopleiding van Arsenal en speelde eerder voor Swindon Town en Helmond Sport.

"Ik zie dit als een stap voorwaarts en een uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen", reageert Ormonde-Ottewill op de website van zijn nieuwe club. "Excelsior heeft de ambitie om zo snel mogelijk te promoveren naar de Eredivisie en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. Voor nu wil de club de play-offs bereiken en ik wil er met Excelsior alles aan doen om die doelstelling waar te maken."

Ormonde-Ottewil komt bij Excelsior een landgenoot tegen: Cameron Humphreys. "Dat maakt het makkelijker voor mij om hier te wennen, maar ik heb net bij het ontbijt kennisgemaakt met wat spelers en ik heb het gevoel dat ik me hier snel zal thuis voelen. Excelsior is een ambitieuze club, maar ook een warme club en daarom is dit naar mijn idee een goede stap om mezelf verder te ontwikkelen."