'Spurs waagde na transfer Bergwijn ook poging bij Real Madrid voor Bale'

'Spurs waagde na transfer Bergwijn ook poging bij Real Madrid voor Bale'

30-01-2020 17:30
20

Tottenham Hotspur heeft na de transfer van Steven Bergwijn ook aan de bel getrokken bij Real Madrid voor Gareth Bale. De dertigjarige Welshman lijkt echter te duur, meldt The Daily Mail.

Volgens de Britse boulevardkrant strijkt Bale het riante salaris van 700.000 euro per week op in de Spaanse hoofdstad. Hoewel beide clubs nog wel een deal probeerden te realiseren, is dat honorarium vooralsnog een te groot struikelblok. Een terugkeer voor de transferdeadline op vrijdag lijkt inmiddels van de baan.

Daarmee ontloopt Bergwijn een serieuze concurrent bij Spurs, al zag manager José Mourinho Bale in eerste instantie als vervanger voor de geblesseerde Harry Kane in de spits. Die zoektocht wordt er ondertussen niet eenvoudiger op voor Tottenham, dat ook naast Krzysztof Piatek grijpt. De Poolse spits is voor 22 miljoen euro plus bonussen op weg naar Hertha BSC. Hij komt over van AC Milan.

Olivier Giroud is nog wel in beeld. Die operatie wordt echter bemoeilijkt door de rivaliteit tussen stadgenoten Spurs en Chelsea.