Premier League-verrassing én aanstaande club Zivkovic meldt recordtransfer

Premier League-verrassing én aanstaande club Zivkovic meldt recordtransfer

30-01-2020 19:44 Laatste update: 20:07
18

Richairo Zivkovic lijkt zich niet als enige nieuweling te hoeven melden in Sheffield. Sheffield United maakt melding van de komst van Sander Berge.

Met de overgang van de Noorse middenvelder is een recordbedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro gemoeid. De overgang van Berge hing al een tijdje in de lucht. De middenvelder gaf al een aantal keer genoeg geleerd te hebben bij Genk in de Belgische Jupiler Pro League en dat hij klaar was voor een stop hogerop. De nummer acht van de Premier League hapte uiteindelijk toe en dus maakte Sheffield de ruime transfersom over naar België.

Genk plukte de 21-jarige middenvelder in januari 2017 weg bij Vålerenga IF. De Noorse middenvelder maakte al snel indruk bij de Limburgers. Vorig seizoen hielp Berge, ondanks blessureleed, Genk mee aan de landstitel. Nu begint de middenvelder aan een nieuw avontuur, eentje in de Premier League. Hij is daarmee de derde Genk-speler die in korte tijd naar Engeland vertrekt. In de zomer trok Leandro Trossard al naar Brighton & Hove Albion. Tijdens deze transferperiode sloot Ally Samatta dan weer aan bij Aston Villa.