'Feit dat Rodríguez op 27-jarige leeftijd al zoveel interlands heeft zegt iets'

'Feit dat Rodríguez op 27-jarige leeftijd al zoveel interlands heeft zegt iets'

31-01-2020 06:23
62

PSV heeft met Ricardo Rodríguez eindelijk de zo gewilde linksback binnen. Ton Lokhoff werkte bij Wolfsburg samen met Rodríguez en denkt dat het aantrekken van de 71-voudig international van Zwitserland een goede zet is geweest van de Eindhovenaren. 

Lokhoff, die nog steeds actief is bij Wolfsburg, ziet in Rodríguez een speler die alles op techniek oplost. Bovendien kan je altijd de bal bij hem kwijt. "Hij lijdt zelden of nooit balverlies en heeft een fantastische trap", vertelt Lokhoff in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het heeft me oprecht verbaasd dat hij bij AC Milan de laatste tijd niet meer speelde. Ricardo begon daar na zijn transfer vanuit ons prima, maar er zijn wat wisselingen in de technische staf geweest en dat heeft hem kennelijk geen goed gedaan."

Wedden

Meer odds

Lokhoff speelde zelf ook lange tijd voor PSV en denkt dat Rodríguez goed bij de club zal passen. "Bij ons lag hij altijd heel goed in de groep en kwamen de grootste clubs naar hem kijken. Ik weet nog dat er in die tijd (2017, red.) scouts van Real Madrid voor hem op de tribune zijn geweest en veel teams uit de Premier League hem wilden hebben. Uiteindelijk koos hij voor AC Milan en het feit dat hij op zijn 27ste al zoveel interlands heeft (71, red.) zegt denk ik wel iets."

Ervaring
In het nationale elftal bleef hij zijn wedstrijden spelen, ondanks zijn geringe speeltijd bij AC Milan. "Ik weet natuurlijk niet hoe fit hij nu precies is, maar het is wel een speler die volgens mij heel snel kan aanhaken bij het niveau in de eredivisie. Juist ook omdat hij heel veel op techniek kan. PSV krijgt bovendien een speler met ervaring in het internationale topvoetbal", sluit Lokhoff af.