Slechts één keeper in Europa doet het beter dan Bizot dit seizoen: 'Klinkt goed'

Slechts één keeper in Europa doet het beter dan Bizot dit seizoen: 'Klinkt goed'

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 07:06vr 31-01-2020 om 07:06

Marco Bizot keept tot nu toe een zeer sterk seizoen bij AZ en is haast niet meer weg te denken uit de Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman. Qua statistieken in de eerste seizoenshelft is er maar één keeper die het beter doet in Europa: Alisson Becker van Liverpool.

Dertien keer de nul in eerste seizoenshelft en bij zes van de tegengoals van AZ stond Bizot niet onder de lat vanwege een schorsing. Negen keer vissen in negentien wedstrijden. Van alle keepers in de grote Europese competities doet alleen Becker het beter. "Hier ben ik hartstikke blij mee en het klinkt heel goed", vertelt de AZ-keeper in gesprek met de NOS.

Bizot speelde in het verleden drie seizoenen voor KRC Genk in België. Zijn periode bij onze zuiderburen was niet altijd even gelukkig, maar maakte wel een betere keeper van hem, stelt Bizot. "Het is voor mij belangrijk geweest om uit mijn comfortzone te stappen, want daar leer je van. Je moet je rugzak zo vol mogelijk stoppen met alle ervaringen die je onderweg oppikt. De beste ervaringen zijn eigenlijk negatief, die vormen je."

Oranje
Ondertussen is Bizot niet meer weg te denken onder de lat bij AZ en is hij een vaste waarde in de Oranje-selectie van Koeman. "Het is echt geweldig om dat niveau van dichtbij mee te maken. Dat is als speler het beste wat je kan overkomen en ook dat vormt je. Bij de training zit je er echt bovenop. Dat is toch heel anders dan wanneer je in een stadion of voor de televisie zit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws