Verbazing over rust bij Ajax: 'Kreeg gelijk allerlei felle reacties van fans'

Verbazing over rust bij Ajax: 'Kreeg gelijk allerlei felle reacties van fans'

31-01-2020 08:01
49

Kenneth Perez vindt het jammer dat de wedstrijd tussen Ajax en PSV van aanstaande zondag geen wedstrijd om de toppositie is, maar ziet dat er voldoende op het spel staat. Ajax verkeert in een matige vorm, maar van onrust is geen sprake in Amsterdam volgens de analist.

"Het is jammer dat het geen wedstrijd om de koppositie is", vertelt Perez aan het Algemeen Dagblad. "Je merkt het ook aan het toeleven naar de wedstrijd bij FOX. Eerder dit seizoen werd er echt afgeteld naar PSV-Ajax, naar de Super Sunday XXL, noem maar op. Nu is dat veel minder en dat is logisch. Het is geen topper, maar een wedstrijd tussen twee topclubs."

Ajax verloor drie van de laatste vijf wedstrijden, maar van een onrust is geen sprake in Amsterdam. Dit tot verbazing van Perez. "Met de cijfers van drie verliespartijen in vijf duels was dat in het verleden wel anders bij Ajax. In december heb ik mijn verbazing daar ook al eens over uitgesproken. Ajax lag uit de Champions League en verloor in de competitie, maar van enige onrust was geen sprake. Ik kreeg gelijk allerlei felle reacties van supporters."

Crisis
"Neem Bayern München. Als zij drie van de vijf wedstrijden verliezen, is het crisis. Bij Ajax voorheen ook wel, nu niet. In dat kader wordt het zondag wel een heel interessant duel. Ik acht de kans klein, maar stel dat Ajax niet wint van dit PSV, dan zal de teleurstelling groot zijn. Dan kun je zomaar gelijk staan met AZ en ineens wel crisisachtige teksten voorbij horen komen."