Hopen op Vertonghen-scenario uit RKC-Ajax van 2007: 'Ik zou wel blij zijn'

Hopen op Vertonghen-scenario uit RKC-Ajax van 2007: 'Ik zou wel blij zijn'

31-01-2020 08:38 Laatste update: 09:07
28

Tijjani Reijnders speelt vrijdagavond met RKC Waalwijk tegen AZ. De middenvelder wordt door AZ uitgeleend aan de Waalwijkers en hij droomt van een Jan Vertonghen-scenario tijdens de wedstrijd tegen AZ.

Vertonghen maakte in 2007 het winnende doelpunt voor RKC tegen Ajax, terwijl hij door de Amsterdammers werd uitgeleend aan de club uit Waalwijk. Het puntenverlies dat Ajax tegen RKC leed, koste de club uiteindelijk de titel. "Ik zal niet helemaal uit mijn dak gaan als ik de winnende goal voor RKC zou maken. Dat lijkt me niet verstandig en niet netjes ten opzichte van mijn werkgever", vertelt Reijnders tegen het Brabants Dagblad. "Maar ik zou wel blij zijn. Ik ben toch in Waalwijk in een poging om de club in de Eredivisie te houden"

RKC staat op het moment strak onderaan in de Eredivisie, hetgeen volgens Reijnders onbegrijpelijk is. "Als je kijkt naar het spel. Tegen ADO Den Haag hadden we 85 procent balbezit en verliezen we toch met 2-0. Het bevestigde wel het beeld van de eerste competitiehelft. Ik heb de samenvattingen teruggekeken. Je ziet hetzelfde patroon. We moeten echt stappen maken, dodelijker zijn."

Handhaving
"Ik heb er nog steeds veel vertrouwen in dat RKC in de Eredivisie blijft", toont Reijnders zich strijdlustig. "ADO en VVV gaan niet heel veel extra punten pakken. Als wij zo blijven voetballen, dan komen die doelpunten wel. Misschien al tegen AZ."