Dramatische avond voor RKC en debutanten: 'Mijn debuut smaakt bitterzoet'

Dramatische avond voor RKC en debutanten: 'Mijn debuut smaakt bitterzoet'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 08:59ma 27-01-2020 om 08:59

RKC liep zaterdagavond ondanks een voorsprong tegen een uiterst dure nederlaag aan tegen VVV-Venlo. De teleurstelling bij trainer Fred Grim en de ongelukkige debutant Stefan Velkov is groot.

Velkov debuteerde net als Richard van der Venne en Emil Hansson (rentree) in het duel met VVV. Terwijl Hansson de score nog opende voor RKC, zal met name Velkov met een ontevreden gevoel terugkijken op zijn debuut. De Bulgaarse verdediger liet zich aftroeven door VVV-spits Oussama Darfalou, die vervolgens de winnende treffer kon maken.

"Ik kreeg een duw en raakte daardoor uit balans", blikt Velkov terug op zijn fout tegenover het Brabants Dagblad. "Mijn debuut smaakte daarom bitterzoet. Tot die goal kon ik heel tevreden zijn over mijn spel. Maar dat ene moment zal iedereen zich nog wel een tijd herinneren. Al kreeg ik geen verwijten, maar eerder steun van mijn nieuwe ploeggenoten."

Volgens het Brabants Dagblad zei trainer Fred Grim na de dure nederlaag niets in de kleedkamer en liet hij de teleurstelling voor zich spreken. De oefenmeester heeft er echter nog wel vertrouwen in dat RKC de weg omhoog kan vinden met de nieuwe aankopen. "Ik geloof er nog echt in. Van der Venne zorgt voor meer power. Hansson scoorde. Velkov deed het, behoudens die fout, geweldig. Als je zulke spelers haalt, moet je ze ook opstellen. We hebben nu alvast één keer in deze samenstelling gevoetbald. Dat kan alleen maar beter gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws