Arsenal slaat opnieuw toe en huurt vleugelverdediger van Southampton

Arsenal slaat opnieuw toe en huurt vleugelverdediger van Southampton

31-01-2020 11:32 Laatste update: 11:42
10

Arsenal heeft zich op Deadline Day versterkt met een vleugelverdediger. Cedric Soares (28) komt op huurbasis over van Southampton, zo maakt de Londense club vrijdag bekend. Hij is na Pablo Mari de tweede winteraanwinst in het Emirates Stadium.

Cedric verdiende de laatste jaren zijn strepen in de Premier League. Sinds hij in 2015 overkwam van Sporting Portugal speelde de Portugese rechtsback ruim honderd wedstrijden voor Southampton. Daarnaast is hij 33-voudig international van Portugal en won hij met zijn land het EK in 2016.

"Cedric is een verdediger met veel ervaring in de Premier League en natuurlijk op internationaal niveau", reageert Edu Gaspar, technisch directeur van Arsenal. "Hij is weer een sterke en kwalitatieve toevoeging voor onze defensie. Ik weet dat hij een speler is met energie en volledige toewijding."

Arsenal maakt geen melding van een optie tot koop. Cedric is na Pablo Mari, die donderdag op huurbasis overkwam van Flamengo, de tweede winterversterking in het Emirates Stadium. Arsenal betaalt naar verluidt ruim één miljoen euro aan Southampton om Cedric te huren.