'Van der Vaart was mijn beste aankoop, Marco Boogers mijn slechtste'

'Van der Vaart was mijn beste aankoop, Marco Boogers mijn slechtste'

31-01-2020 13:42
17

Voormalig Tottenham Hotspur-manager Harry Redknapp noemt Rafael van der Vaart zijn beste Deadline Day-aankoop ooit. De inmiddels 72-jarige trainer haalde de toenmalig Oranje-international in 2010 op de valreep op bij Real Madrid.

"Rafa van der Vaart was een geweldige aankoop", reageert Redknapp in gesprek met de BBC. "We beken de opties om Rafa te huren, want zijn transfersom was hoog. Maar op het laatste moment kwam voorzitter Daniel Levy naar me toe en zei dat de club (Real Madrid, red.) geld nodig had, waardoor we hem goedkoop konden halen."

"Levy vroeg of ik geïnteresseerd was in een transfer en ik zei: Ja, natuurlijk ben ik dat. Toen hebben we hem gehaald." Van der Vaart kwam uiteindelijk voor elf miljoen euro over van De Koninklijke en speelde twee seizoenen voor Tottenham.

Redknapp stipt  een andere Nederlander aan als zijn slechtste aankoop op Deadline Day: Marco Boogers. "Ik haalde hem naar West Ham United. Hij was eigenlijk geen slechte speler. Hij was niet duur en we namen een gokje met hem. Maar hij werd op Old Trafford van het veld gestuurd, omdat hij Gary Neville uitschakelde. Dat was niet mijn instructie, overigens."

"Daarna verdween hij uit beeld", vervolgt de Engelse manager. "Iemand zei mij dat hij in een caravan woonde. We verkochten hem daarna aan iemand in Nederland (FC Groningen, red.)." De anekdote dat Boogers in een caravan woonde, berust niet op waarheid.