Droomtransfer rond: afgeschreven Zivkovic maakt seizoen af in Premier League

Droomtransfer rond: afgeschreven Zivkovic maakt seizoen af in Premier League

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 14:02vr 31-01-2020 om 14:02

Laatste update: vrijdag 31 januari 2020 om 14:52vr 31-01-2020 om 14:52

De verrassende Premier League-transfer van Richairo Zivkovic is rond. Sheffield United huurt de Nederlandse spits (23) tot het einde van het seizoen van het Chinese Changchun Yatai.

Sheffield presenteert de 23-jarige Zivkovic vrijdagmiddag als een 'exciting striker' en 'pacey goalscorer'. Zivkovic wordt tot het einde van het seizoen gehuurd, mét optie tot koop. Hij komt terecht bij de revelatie van de Premier League. Sheffield promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau en staat op de achtste plaats, boven onder meer Arsenal en Everton.

"Wij proberen out of the box te denken met onze aankopen, maar we hebben heel hard gewerkt aan de komst van Richairo", reageert manager Chris Wilder. "We volgen hem al een tijdje en weten heel veel van Richairo. We weten wat we krijgen met hem, hij geeft ons veel snelheid in de voorhoede. Hopelijk gaat het zo goed dat we hem definitief kunnen overnemen in de zomer. Dit is een aankoop met het oog op de toekomst."

Zivkovic is de jongste debutant in de geschiedenis van FC Groningen en in 2014 verdiende met 11 doelpunten in 33 wedstrijden een transfer naar Ajax. In Amsterdam raakte zijn carrière in het slop. Na huurperiodes bij Willem II en FC Utrecht en een mislukt jaar bij KV Oostende koos hij vorig jaar voor het avontuur bij Changchun Yatai. In China scoorde Zivkovic twaalf keer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws