Update: ADO bevestigt vertrek Gorter: 'Jammer dat het zo is gelopen'

Update: ADO bevestigt vertrek Gorter: 'Jammer dat het zo is gelopen'

31-01-2020 19:28 Laatste update: 19:24
79

De bezem gaat momenteel door de selectie van ADO Den Haag. De Hagenezen hebben het contract van Donny Gorter vrijdag verscheurd.

Dat maakt Omroep West bekend. Gorter had nog een contract tot komende zomer in de hofstad, maar hoeft deze dus niet meer uit te dienen. De situatie van de oud-speler van NAC Breda en AZ bleek uitzichtloos voor de 31-jarige middenvelder, dus heeft men in Den Haag besloten afscheid te nemen van Gorter. Begin december kwam Gorter in het nieuws na een uit de hand gelopen conflict met toenmalige assistent-trainer Edwin de Graaf.

'Meerdere spelers en stafleden waren getuige van de uitbarsting bij Gorter', schreef De Telegraaf destijds. 'Er moest met man en macht worden ingegrepen om de speler in de trainerskamer bij zijn coach weg te halen.' De Graaf werd vervolgens per direct weggestuurd bij de club, maar Gorter bleef op dat moment nog bespaard. Nu loopt zijn rol bij de Hagenezen dus ook op een dood spoor.

Update: ADO heeft het vertrek van Gorter bevestigd. "Natuurlijk had ik, zeker in de afgelopen periode, op meer speeltijd gehoopt. Daarom is dit het beste voor beide partijen. Het is jammer dat het op deze manier is gelopen, maar ik kijk toch met een positief gevoel terug op mijn periode bij ADO Den Haag", laat Gorter weten op de clubsite van ADO.

"Ik heb hier mooie dingen meegemaakt, zoals de eindsprint in het seizoen 2016/2017 en de plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal in het jaar daarna. Ik koester deze herinneringen en blijf de club altijd met interesse volgen."

Volgens Omroep West blijft het niet bij het vertrek van Gorter. Het huurcontract van Aleksandar Bjelica wordt verscheurd. De verdediger keert terug naar het Poolse Korona Kielce.