Update: FC Barcelona-aanwinst tot het einde van het seizoen bij Real Valladolid

Update: FC Barcelona-aanwinst tot het einde van het seizoen bij Real Valladolid

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 22:37vr 31-01-2020 om 22:37

Laatste update: vrijdag 31 januari 2020 om 23:13vr 31-01-2020 om 23:13

FC Barcelona heeft zich alvast verzekerd van de diensten van Matheus Fernandes Siqueira. De 21-jarige middenvelder uit Brazilië komt per 1 juli over van Palmeiras.

De Catalanen hebben het nieuws vrijdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Eerder op de dag liet Barça al weten dat Francisco Trincão volgend seizoen overkomt van het Portugese Sporting Braga. Matheus heeft in Camp Nou een contract tot medio 2025 ondertekend, met een vastgelegde transfersom van 300 miljoen euro. Met de operatie is tien miljoen euro gemoeid: een basisbedrag van zeven miljoen plus drie miljoen in variabelen, laat de club weten.

De jeugdinternational van Brazilië moet vanaf komende zomer voor meer balans op het middenveld zorgen. Barça noemt zijn nieuwste aanwinst 'een middenvelder met uitstekende defensieve kwaliteiten': Matheus staat te boek als een speler die veel ballen verovert en ook beschikt over een sterke voortzetting. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij volgend seizoen met Frenkie de Jong en Sergio Busquets moeten concurreren. 

Het FC Barcelona van 2020/2021 staat alvast in de steigers met het aantrekken van Trincão en Matheus. Dit seizoen lijkt de regerend Spaans kampioen echter geen vers bloed meer te gaan krijgen: Barça zocht naar een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez en werd aan een karrenvracht aan spelers gelinkt, maar besloot uiteindelijk om de strijd te staken.

Update: Matheus Fernandes maakt in juli de transfer naar FC Barcelona, maar maakt tot de zomer wel minuten in de Primera Division. Palmeiras verhuurt de middenvelder tot het einde van het seizoen aan Real Valladolid, zo maakt de club bekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws