Redan (18) transfereert naar de Eredivisie en tekent bij FC Groningen

Redan (18) transfereert naar de Eredivisie en tekent bij FC Groningen

31-01-2020 22:17
42

FC Groningen heeft Daishawn Redan binnen. De achttienjarige aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC. Groningen speelt met de komst van Redan in op het vertrek van Kaj Sierhuis, die naar Stade Reims gaat.

Redan doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hij ruilde de Amsterdammers in 2017 in voor Chelsea. Afgelopen zomer tekende Redan een vijfjarig contract bij Hertha BSC. De Duitse club betaalde rond de 2,5 miljoen euro voor hem. Redan speelde in Duitsland voornamelijk voor de beloftenploeg van Hertha.

"Daishawn is weliswaar een jonge speler, maar heeft bij Ajax, Chelsea, Jong Oranje en nu ook Hertha BSC wel in een omgeving gevoetbald waar veel wordt gevraagd en geëist. Wat wij al van hem wisten, plus de informatie die wij hebben ingewonnen, leert ons dat Daishawn een zeer interessante speler is, die ons uitstekend kan helpen in het restant van dit seizoen" laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten op de clubsite van Groningen.

"Hij is snel en heeft diepte in zijn spel. Wij zaten niet breed in onze spitsen en we zijn heel blij dat we er met de komst van Daishawn een extra optie bij hebben."