Pardew in een 'unieke situatie' bij ADO: 'Kregen nooit reactie waar we op hoopten'

Pardew in een 'unieke situatie' bij ADO: 'Kregen nooit reactie waar we op hoopten'

Gepubliceerd: zaterdag 1 februari 2020 om 12:15za 01-02-2020 om 12:15

Laatste update: zaterdag 1 februari 2020 om 12:16za 01-02-2020 om 12:16

Alan Pardew zorgde tijdens de winterse transferperiode voor een totale omslag in Den Haag. Er werden acht nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie van de club, de meeste aanwinsten kwamen over uit Engeland.

Nieuwe trainer Alan Pardew heeft een vergelijkbare situatie nog niet eerder meegemaakt, vertelt hij, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dit is een unieke situatie. Ik had een klein budget en dat moest ik goed verdelen." De Engelse trainer zoch ook in Nederland naar aanwinsten, maar het lukte niet om spelers uit de Eredivisie naar Den Haag te halen. "We hebben ook contact opgenomen met Nederlandse clubs en gevraagd naar spelers van hen, maar we kregen nooit de reactie waar we op hoopten."

Uiteindelijk besloot de club om de selectie in de breedte een kwaliteitsimpuls te geven. "Deze acht nieuwe spelers zullen waarschijnlijk nooit alle acht tegelijk worden opgesteld, maar de balans in het elftal is nu wel beter", aldus Pardew.

Naast de komst van een lading nieuwe spelers, vertrokken er ook een aantal uit Den Haag. Thom Haye, Mike Havekotte, Robin Polley en Milan van Ewijk worden verhuurd om ergens anders speelminuten op te doen. "Het is belangrijk dat de jonge spelers aan spelen toe komen en ervaring opdoen. Ik wil niet dat zij hier naar de achtergrond verdwijnen", sluit Pardew af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws