Jeugdspelers Groningen gaan vergoeding betalen: 'Nieuwe inrichting opleiding'

Jeugdspelers Groningen gaan vergoeding betalen: 'Nieuwe inrichting opleiding'

Gepubliceerd: maandag 3 februari 2020 om 15:55ma 03-02-2020 om 15:55

Spelers die in de jeugdopleiding van FC Groningen spelen gaan vanaf volgend seizoen een bijdrage in de opleidingskosten betalen. Elke speler moet met ingang van het nieuwe seizoen elk jaar 250 euro betalen.

"Het heeft te maken met de nieuwe inrichting van de opleiding", bevestigt Bas Kammenga van de communicatieafdeling van Groningen de beslissing uit in gesprek met RTV Noord. "Het heeft onder andere te maken met een extra elftal dat we aan de opleiding toevoegen." Op dit moment betalen de spelers die uitkomen in de jeugdopleiding van de club nog geen vergoedingen.

De jeugdspelers gaan een vast bedrag van 250 euro betalen, terwijl er van de spelers die gebruikmaken van het schoolvervoer daarnaast ook een vergoeding van 200 euro per jaar wordt gevraagd. Het gaat Groningen op jaarbasis ongeveer 25.000 euro opleveren.

De begroting van de opleiding van Groningen is dit jaar 1,6 miljoen euro. "Binnen deze begroting en randvoorwaarden heeft de opleiding beleidskeuzes moeten maken", vervolgt Kammenga. "Het vragen van de opleidingsvergoeding is daar één onderdeel van geweest. (...) Wij hebben alle ouders op een ouderavond geïnformeerd en hen erop gewezen dat er fondsen en subsidies bestaan waarop zij aanspraak kunnen maken. Voor iedereen zullen we een passende oplossing vinden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws