Debuterende scheidsrechter was 'behoorlijk zenuwachtig': 'Dat zie je ook wel'

Debuterende scheidsrechter was 'behoorlijk zenuwachtig': 'Dat zie je ook wel'

03-02-2020 20:50 Laatste update: 22:12
20

Robin Hensgens debuteerde zondag als scheidsrechter in de Eredivisie. Dat was misschien nog wel de grootste verrassing voor de arbiter zelf en dat zorgde voor de nodige spanning.

Scheidrechter Kevin Blom moest zich na 18 minuten geblesseerd laten vervangen in de wedstrijd tussen Willem II en Heracles Almelo en dus stond Hensgens opeens als leidsman op het veld. "De eerste vijf minuten was ik behoorlijk zenuwachtig. Als je de beelden terugziet dan zie je dat ook wel een beetje aan me. Maar na die vijf minuten zat ik al aardig in de wedstrijd en kon ik later in de tweede helft ook af en toe genieten van mijn debuut", blikt Hensgens terug op zijn eerste duel op het hoogste niveau tegenover L1.

Ondanks de aanwezige spanning kan Hensgens met een goed gevoel terugkijken op zijn debuutwedstrijd, waarin hij slecht twee keer een gele kaart hoefde te trekken. "Dat is wel lekker als je debuteert. Als je in je eerste wedstrijd meteen veel gele of rode kaarten moet uitdelen en er ontstaat veel commotie over je optreden na de wedstrijd, dan is dat erg vervelend en neem je dat mee naar je volgende eredivisiewedstrijd."

De 26-jarige Hensgens kreeg na afloop dan ook goede reacties van de beide ploegen. "Vrijwel alle spelers van beide partijen kwamen mij een hand geven en mij feliciteren met mijn debuut. Ook de trainers van Willem II en Heracles Almelo waren zeer tevreden en gaven mij complimenten."