'Ene na andere Ajax-speler viel uit, ik dacht: hoe is dit in godsnaam mogelijk?'

'Ene na andere Ajax-speler viel uit, ik dacht: hoe is dit in godsnaam mogelijk?'

04-02-2020 06:56
62

FC Utrecht-trainer John van den Brom wreef zich niet in de handen tijdens de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV. De Domstedelingen nemen het zondag in eigen huis op tegen de landskampioen, waar de ene na de andere speler geblesseerd afhaakt.

"We keken Ajax-PSV. Ik zag de ene na de andere Ajax-speler geblesseerd uitvallen en dacht: hoe is dit in godsnaam mogelijk?", zegt Van den Brom in De Telegraaf. De oefenmeester was niet bezig met het profijt dat Utrecht daarvan kan hebben. "In eerste instantie denk je vooral: wat vervelend voor die jongens", doelt hij op de blessures van Joël Veltman, Quincy Promes en Ryan Babel.

Bij FC Utrecht weten ze bovendien wat Ajax doormaakt. De selectie van Van den Brom kampte na het winterse trainingskamp óók met een blessuregolf. De coach begrijpt dan ook dat collega Erik ten Hag de oorzaak van de kwetsuren wil achterhalen. "Wij hebben ons intern ook de vraag gesteld hoe een blessuregolf ontstond. We gingen met een compleet fitte selectie op trainingskamp en kwamen met zeven geblesseerden terug. En geloof me, soms kun je daar echt niks aan doen."

Hoewel Ajax het traditioneel lastig heeft in De Galgenwaard en nu een waslijst aan spelers mist, juicht Van den Brom niet te vroeg. Waar Promes zeker ontbreekt en Veltman vermoedelijk ook, haalt Babel het duel mogelijk wel. Daarnaast verloopt het herstel van Hakim Ziyech voorspoedig. "Bovendien houdt Erik genoeg goede spelers over. Van mij mogen Blind en Ziyech nog wél een wedstrijd wegblijven", grapt Van den Brom.