Oranje-keepersdiscussie: 'Vorm heeft eigenlijk nooit verzaakt in Oranje'

Oranje-keepersdiscussie: 'Vorm heeft eigenlijk nooit verzaakt in Oranje'

04-02-2020 20:55
51

Het Nederlands elftal kampt met een serieus keepersprobleem, stelt Frans Hoek. De gewezen keeperstrainer van Oranje stelt vast dat er momenteel geen Nederlandse sluitpost is die erbovenuit steekt.

Jasper Cillessen is zijn basisplek kwijt bij Valencia, Michel Vorm is derde keeper bij Tottenham Hotspur en Tim Krul staat met Norwich City onderaan de Premier League. Deze drie sluitposten gingen in 2014 mee naar het laatste eindtoernooi van Oranje: Hoek was toen ook van de partij en zou in ieder geval Vorm en Krul weer meenemen. "Hij heeft in Oranje eigenlijk nooit heeft verzaakt en heeft bewezen dat hij met nauwelijks speelminuten bij Tottenham Hotspur een hoog niveau kan halen in de nationale ploeg", vertelt hij tegenover De Telegraaf over Vorm.

Krul scheurde in oktober 2015 zijn kruisband af tijdens een interland tegen Kazakhstan en is sinds kort pas weer terug op zijn niveau. "Het noodlot sloeg toe op het moment dat hij bij Newcastle in de vorm van zijn leven was en werd begeerd door de topclubs in de Premier League. Nu hij de enige op hoog niveau spelende Nederlandse keeper is, zou ik hem zeker selecteren", aldus Hoek.

Bijlow/Vermeer
Een onbetwiste nummer één à la Edwin van der Sar ziet de keeperstrainer echter niet: Hoek spreekt dan ook van een 'zorgelijke ontwikkeling'. Justin Bijlow is sinds kort eerste keus bij Feyenoord en laat een prima indruk achter, maar is volgens de Noord-Hollander 'op dit moment nog niet klaar voor' een eindtoernooi. De bij Feyenoord vertrokken Kenneth Vermeer zou wél een optie kunnen zijn. "De Major League Soccer is weliswaar geen La Liga of Premier League, maar uit eigen ervaring weet ik dat die competitie niet heel veel onder doet voor de Eredivisie. Daarnaast heeft Kenneth het goed gedaan bij Feyenoord."

In onze wekelijkse rubriek EK-watch hebben wij de keeperskwestie ook al aangekaart.