'Hij blijft wel een belangrijke kandidaat voor het EK als hij en AZ zo doorgaan'

'Hij blijft wel een belangrijke kandidaat voor het EK als hij en AZ zo doorgaan'

03-02-2020 08:34
60

Joop Hiele ziet een zorgwekkende trend onder de lat bij het Nederlands elftal. In de aanloop naar het EK is Jasper Cillessen zijn basisplek kwijtgeraakt bij Valencia, terwijl het ontbreekt aan vervangers van het hoogste niveau.

"Een échte internationale topper zit er niet bij", stelt zevenvoudig international Hiele in het Algemeen Dagblad. Cillessen zit sinds december op de bank bij Valencia. "Een heel goede keeper natuurlijk, maar ik vind dat wij niet de beschikking hebben over een absolute internationale topkeeper."

"Bij FC Barcelona deed hij het in zijn rol als tweede keeper goed. In het bekertoernooi bijvoorbeeld. Een mooie transfer naar Valencia gemaakt. Nu is er toch weer discussie rond hem. Dat zegt wel iets. Maar uiteraard een belangrijke kandidaat om naar het EK te gaan."

Justin Bijlow (Feyenoord), Sergio Padt (FC Groningen), Joël Drommel (FC Twente), Mark Flekken (SC Freiburg), Maarten Stekelenburg (Everton) en Michel Vorm (Tottenham Hotspur) zijn wat Hiele betreft géén opties voor het EK.

De oud-doelman maakt AZ-goalie Marco Bizot een compliment. "Hij is een belangrijk onderdeel van het succes van AZ. Dat is hartstikke knap van hem, maar hij is toch nét wat minder dan de beste keepers van ons land. Blijft wel een belangrijke kandidaat voor het EK als hij en AZ zo doorgaan."

Ook Jeroen Zoet (FC Utrecht) en Tim Krul (Norwich City) blijven kandidaten. "Hij speelt een matig seizoen tot nu toe", zegt Hiele over Zoet. "De stap naar Utrecht vind ik een goede. We moeten hem de gelegenheid geven om naar zijn oude niveau toe te groeien. Dat hij internationaal zijn mannetje kan staan, heeft hij in het verleden al bewezen."