Felle Messi fluit directeur Abidal terug na interview: 'Kom dan met namen'

Felle Messi fluit directeur Abidal terug na interview: 'Kom dan met namen'

Gepubliceerd: dinsdag 4 februari 2020 om 21:30di 04-02-2020 om 21:30

FC Barcelona-directeur Eric Abidal heeft een boekje opengedaan over het ontslag van trainer Ernesto Valverde, dat na El Clásico op woensdag 18 december al in werd gezet. De Fransman heeft vervolgens kritiek uit onverwachte hoek gekregen: niemand minder dan oud-ploeggenoot Lionel Messi heeft zich in de discussie gemengd.

Valverde werd op maandag 13 januari officieel bedankt voor bewezen diensten, maar zijn dagen waren eigenlijk een kleine maand eerder al geteld. Abidal merkte na de wedstrijd tegen aartsrivaal Real Madrid dat de chemie tussen de trainer en enkele spelers ontbrak. "Na El Clásico waren we al bezig met zijn afscheid en hebben we gezocht naar een opvolger", laat hij weten aan Diario Sport. "Meerdere spelers waren niet tevreden en werkten minder hard. Ook de interne communicatie was niet optimaal. Het zijn dingen die ik als ex-speler aanvoel. Ik heb er intern mijn mening over gegeven en we hebben als club de knoop doorgehakt."

Messi heeft dinsdag via een Instagram Story gereageerd op het bewuste interview van Abidal. 'Ik doe dit niet graag (het reageren op berichten in de media, red.), maar iedereen zou zich bewust moeten zijn van zijn verantwoordelijkheid: zowel de spelers als de beleidsbepalers', toont de Argentijnse superster zich van zijn meest felle kant.

Vooral Abidals teksten over de werkethiek van sommige spelers zijn bij Messi in het verkeerde keelgat geschoten. 'Als je het dan toch over spelers moet hebben, noem dan in ieder geval namen. Op deze manier krijg je alleen maar verhalen in de wereld die van geen kant kloppen.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws