Brenet gooit modder naar Schreuder: 'Nooit echt de kans gekregen, het is absurd'

Brenet gooit modder naar Schreuder: 'Nooit echt de kans gekregen, het is absurd'

05-02-2020 07:39 Laatste update: 07:40
39

Joshua Brenet is uit op eerherstel in Arnhem. De verdediger is vastberaden om te zichzelf te bewijzen bij Vitesse, na een vervelende periode bij TSG Hoffenheim.

Brenet raakte na een prima periode onder Julian Nagelsmann op een zijspoor, toen landgenoot Alfred Schreuder de leiding overnam. "Dat is enorm frustrerend. De hele week trainen en dan in het weekeinde is er helemaal niets. Dat vrat aan me. Ik heb geen idee waarom ik zo weinig heb gespeeld. Van de Bundesliga en de Champions League naar niks. Dat heb ik meegemaakt. Het is absurd." De oud-PSV'er kreeg zelden écht de kans onder Schreuder, vertelt hij. "Ik ben in een vreemde situatie beland. Ik heb wel meerdere gesprekken gehad met de trainer. Maar dat bood geen oplossing", vertelt hij aan De Gelderlander.

"Hij vulde mijn posities in met middenvelders. Ik heb nooit echt een kans gekregen", concludeert Brenet, die hoopt zijn carriére in Arnhem nieuw leven in te blazen. "Mijn doel was altijd de Premier League. Nu ook nog. Ik ga niet achterom kijken en treuren. Ik ben bij Vitesse beland. Dit is gewoon een kans om weer lekker te voetballen. Ik zit dicht bij de familie in Almere. Dat voelt goed."