'Als Klaiber en Svensson weggaan, hoop ik dat die clubs aan mij denken'

'Als Klaiber en Svensson weggaan, hoop ik dat die clubs aan mij denken'

05-02-2020 15:59 Laatste update: 16:58
46

Glenn Bijl vindt dat hij bij de betere rechtsbacks in de Eredivisie geschaard mag worden. De verdediger van FC Emmen laat aan Voetbal International weten dat hij 'niet veel onderdoet' voor PSV-collega Denzel Dumfries.

VI legde Bijl in een interview tien stellingen voor: 'ik hoor bij de vijf beste rechtsbacks van de Eredivisie' was daar één van. "Je hebt Dumfries natuurlijk, Svensson, Dest, Zeefuik... Ja, ik vind van wel", beaamt de 24-jarige back uit Stadskanaal. "Ik vind mezelf ook niet extreem veel onderdoen voor Dumfries", aldus Bijl, die echter zijn plaats kent. "Hij speelt wel in Oranje. Dat is natuurlijk voor mij ook een ambitie, maar op de korte termijn is dat zeker niet realistisch."

De Emmen-back hoopt echter wél op een stap hogerop. Afgelopen zomer leek hij al op weg naar FC Groningen, maar die deal ging na een slepende transfersoap toch niet door. "Het zou natuurlijk kunnen dat Jonas Svensson en Sean Klaiber weggaan", speculeert hij over AZ en FC Utrecht. "In dat geval denk ik – of hoop ik in elk geval – dat die clubs wel aan mij denken. Dat niveau, daar mik ik op, absoluut."

VoetbalPrimeur nomineerde Bijl in december ook voor een plekje in het elftal van de eerste seizoenshelft.