Tuttosport: naast Gravenberch ook AZ- en PSV-ster in beeld bij Juventus

Tuttosport: naast Gravenberch ook AZ- en PSV-ster in beeld bij Juventus

06-02-2020 16:10 Laatste update: 16:16
66

AZ-spits Myron Boadu en PSV-aanvaller Donyell Malen staan hoog op het wensenlijstje van Juventus. Dat claimt althans de in Turijn gevestigde sportkrant Tuttosport. Ook Ryan Gravenberch zou nog altijd in beeld zijn bij de Italiaanse kampioen.

Juventus lijkt na een ietwat moeizame start op stoom te geraken in de Serie A, mede dankzij vedette Cristiano Ronaldo. De ploeg van coach Maurizio Sarri kampt desondanks met enkele problemen, schrijft Tuttosport. Zo raakt de selectie op leeftijd en om die reden wordt de blik nadrukkelijk op jonge talenten gericht die de ploeg beter moeten maken.

Technisch directeur Fabio Paratici richtte de pijlen eerst op de verdediging. Daarvoor werden afgelopen zomer Matthijs de Ligt, Merih Demiral en Cristian Romero (verhuurd aan Genua) vastgelegd. Nu is het de beurt aan het middenveld en de voorhoede. De transfer van Dejan Kulusevski, die komende zomer voor 35 miljoen euro overkomt van Parma, vormt slechts het startsein.

Aanvalsleiders Ronaldo (35) en Gonzalo Higuaín (32) verkeren immers in de herfst van hun carrière, waardoor Juventus op hun toekomstige afscheid wil anticiperen. Daarbij heeft La Vecchia Signora het oog laten vallen op Boadu (19) en Malen (21), weet Tuttosport. De twee zijn bezig aan een sterk seizoen, al raakte Malen geblesseerd aan zijn knie. Volgens Voetbal International is fit worden nu overigens de eerste prioriteit voor de PSV'er.

Gravenberch zou als optie gelden voor het middenveld, net als de Italiaan Sandro Tonali van Brescia. De pas zeventienjarige middenvelder van Ajax werd al vaker gelinkt aan Juve, maar ook AS Roma heeft hem op de radar. Opvallend detail: Boadu, Malen en Gravenberch hebben allen Mino Raiola als zaakwaarnemer.