Jonker: 'Ze schieten 8 keer op goal, hij gaat er 7 keer in. Van die avonden...'

Jonker: 'Ze schieten 8 keer op goal, hij gaat er 7 keer in. Van die avonden...'

07-02-2020 23:58
31

Andries Jonker heeft een beroerde vrijdagavond achter de rug. De trainer van Telstar zag zijn ploeg in het eigen Rabobank IJmond Stadion met liefst 1-7 verliezen van NEC.

Volgens Jonker was het pak rammel in eigen huis eenvoudig te verklaren. "De tegenpartij schiet volgens de statistieken acht keer op goal. En hij gaat er zeven keer in. Ja, dat zijn van die avonden...", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. Telstar slaagde er nog in om de vroege 0-1 van Ole Romeny ongedaan te maken. "Na de 1-1 konden we mee voetballen, maar de ene na de andere bal vloog erin."

De ervaren trainer kon zijn spelers qua inzet niets verwijten. "Die werken week in week uit spijkerhard, doen dat op het veld ook, maken dik verdiend 1-1... En dan ligt hij er binnen twee minuten weer in. En nog een keer en nog een keer." Telstar moest bij rust tegen een 1-4 achterstand opboksen. "Dan begint dat eerste kwartier, dat gaat dan best aardig, dan denk je: het hangt wel in de lucht... Komen ze een keer bij het doel, zit hij er weer in!"

De Witte Leeuwen krijgen op Valentijnsdag de kans om revanche te nemen. In Volendam wordt de Noord-Hollandse derby tegen de plaatselijke FC afgewerkt.