Bewuste Emanuelson kent 'angstgegner-rol': 'Hier spelen is niet prettig voor Ajax'

Bewuste Emanuelson kent 'angstgegner-rol': 'Hier spelen is niet prettig voor Ajax'

08-02-2020 06:57 Laatste update: 11:56
59

Urby Emanuelseon kijkt uit naar het treffen met zijn oude jeugdliefde Ajax. Hij neemt het zondag met zijn FC Utrecht op tegen de koploper van de Eredivisie.

De multifunctionele linkspoot kijkt tegenover De Telegraaf vooruit naar het treffen van zondag. Emanuelson geeft aan enorm veel zin te hebben om het op te nemen tegen zijn jeugdliefde. "Ajax zal door mijn verleden altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart. Ik heb er zeventien jaar gevoetbald. Nu de jaartjes beginnen te tellen, is het eigenlijk alleen nog maar mooier om tegen Ajax te spelen. Dat ik het weer een keertje mee mag maken", vertelt Emanuelson, die in 2005 onder Ronald Koeman debuteerde tegen Auxerre.

Wedden

Meer odds

Emanuelson is zich maar al te bewust van de Utrechtse rol van 'angstgegner' mede door zijn Amsterdamse periode. "Ik weet uit eigen ervaring dat het voor Ajax niet prettig is om uit tegen FC Utrecht te spelen. En we hebben ook nog wel wat recht te zetten. In de ArenA zijn we zoek gespeeld (4-0). Die dominantie in een wedstrijd heb ik in heel lange tijd niet meer meegemaakt", vertelt Emanuelson complimenteus/

Desondanks ziet hij goede kansen voor Utrecht om de punten in de eigen Galgenwaaard te houden, mede dankzij de huidige situatie bij de Amsterdammers. "Die wedstrijd in Amsterdam was vanuit Ajax-perspectief bijna perfect. Maar door de blessures staat er nu wel een ander Ajax. Ik ga niet zeggen dat we gelijkwaardig zijn, maar we hebben wel de mogelijkheid om de punten in Utrecht te houden", concludeert Emanuelson, terwijl hij zich bewust is van zijn situatie in Utrecht. "Misschien is het wel mijn laatste wedstrijd tegen Ajax. Ik weet voor mezelf dat ik na dit seizoen door wil gaan als voetballer, maar het zou kunnen dat dat wel ergens anders is."