Schouten blinkt uit in Rome: 'Je denkt niet ineens: hé, daar is Mkhitaryan'

Schouten blinkt uit in Rome: 'Je denkt niet ineens: hé, daar is Mkhitaryan'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 12:59ma 10-02-2020 om 12:59

Jerdy Schouten begint langzaam maar zeker de Serie A te veroveren. De oud-middenvelder van Telstar en Excelsior beleefde een valse start bij Bologna, maar heeft zijn plekje gevonden bij I Rossoblù, die vrijdagavond een verrassende uitzege boekten bij AS Roma.

Schouten draaide negentig minuten mee op het Bologna-middenveld. "Als je van tevoren bekijkt wie je tegenstanders zijn, denk je wel dat zijn toch wel aardige namen, maar op het veld heb je dat niet eens door", toonde hij zich van zijn meest nuchtere kant in gesprek met De Telegraaf. "Dan denk je niet ineens: hé, dat is Mkhitaryan die naast me staat."

De middenvelder uit Spijkenisse had een lange aanloop nodig: tijdens de voorbereiding moest hij fysiek aansterken en liep hij ook nog een knieblessure op. "Voor mij voelde het wel alsof het langer duurde dan ik had gehoopt. Ik steek wel zo in elkaar, dat ik een idee in m'n hoofd heb van: ik ga het gewoon gelijk laten zien." Het liep even anders, maar Schouten heeft nu toch zijn doel bereikt. Ook in Nederland is dit nieuws doorgedrongen, benadrukt hij met een knipoog. "Je weet hoe het werkt, drie maanden geleden las ik ergens dat ik misschien mijn draai niet kon vinden."

Poll

Zou Schouten een aanwinst voor Oranje zijn?

(722 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws