Ajax en PSV verdienen miljoenen aan transfers: Nederlandse ploegen in top-tien

Ajax en PSV verdienen miljoenen aan transfers: Nederlandse ploegen in top-tien

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 09:40di 11-02-2020 om 09:40

Ajax en PSV hebben de afgelopen twee transferperiodes op financieel vlak uitstekend werk gedaan. Ajax kwam uit op een positieve balans van 137 miljoen euro, terwijl PSV uitkwam op 56 miljoen euro in de plus.

Dat blijkt uit cijfers van de CIES Football Observatory. Ajax verdiende 201 miljoen euro aan uitgaande transfers, terwijl er voor 64 miljoen euro werd uitgegeven aan nieuwe spelers. Hiermee komt de Amsterdamse club uit op een positief saldo van 137 miljoen euro en hoeft het alleen Benfica (166 miljoen) en Chelsea (205 miljoen) voor zich te dulden.

Voor PSV waren de vorige twee transferperiodes op financieel gebied ook prima. De Eindhovenaren gaven 42 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, terwijl er met uitgaande transfers 98 miljoen euro werd verdiend. Hiermee komt PSV uit op de negende plaats.

Real Madrid is de club die wat betreft de transferbalans het meest negatief uitkomt. De Koninklijke gaf de afgelopen twee transferperiodes 330 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, terwijl er er 149 miljoen euro werd verdiend aan uitgaande transfers. De nummer twee en drie van dit lijstje zijn respectievelijk Aston Villa (-169 miljoen euro) en FC Barcelona (-166 miljoen euro).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws