Hyballa klip en klaar over ophef bij NAC: 'Of hij assistent wordt bij mij? Nee'

11 februari 2020 om 19:37

Peter Hyballa heeft geen enkele boodschap aan Willem Weijs en zijn wens om weer assistent te kunnen worden bij NAC Breda. De Duitse oefenmeester van 'de Parel van het Zuiden' geeft aan dat Weijs onder hem geen assistent gaat worden.

Weijs werd op eigen verzoek trainer van Jong NAC toen Hyballa als hoofdtrainer werd aangesteld, maar nu wil hij toch weer als assistent werken en laat hij Jong NAC voor wat het is. "Hier ben ik gewoon duidelijk in, ik ben hierheen gekomen met mijn eigen assistent omdat ik dat wilde", meldt de Duitser tegenover FOX Sports. "Dan is het voor mij klaar. Of hij assistent onder mij wordt? Nee. Het is ook niet mijn probleem."

Hyballa geeft aan dat hij aan het begin van zijn dienstverband met Weijs heeft gesproken, maar toen wist hij al dat hij zijn eigen assistent mee zou nemen. "Het was een goed gesprek omdat het prima is om met je voorganger als trainer te praten. Ik wilde zijn ideeën ook wel horen, maar voor mij was het duidelijk dat ik mijn eigen assistent mee zou nemen. Verder is het niet mijn zaak."