Vertrek De Jong 'met gejuich begroet' bij Roda: 'Kan mezelf in spiegel aankijken'

Vertrek De Jong 'met gejuich begroet' bij Roda: 'Kan mezelf in spiegel aankijken'

11-02-2020 22:52
58

Jean-Paul de Jong en Roda JC zijn van elkaar verlost. De trainer bereikte dinsdag een akkoord met de Limburgse club over zijn resterende contractmaanden. Zijn periode in Kerkrade verliep desastreus, maar De Jong zegt zichzelf nog in de spiegel aan te kunnen kijken.

Volgens Voetbal International kon de Utrechter uitstekend door één deur met 'nepinvesteerder' Mauricio Garcia de la Vega en reageerde hij woedend toen de Mexicaan het Parkstad Limburg Stadion werd uitgezet. 'Hij smeet met deuren en vloog een kantoormedewerker aan', schrijft het blad. Het leidde tot een vertrouwensbreuk en zijn vertrek vorige week werd op kantoor en in de kleedkamer met gejuich begroet.

"Er is veel gebeurd, van het wegvallen van De la Vega tot puntenaftrek, tot nog wel wat meer dingen die ons niet hebben geholpen om de rust te laten terugkeren", reageert De Jong tegenover VI. "Ik heb mijn verantwoordelijkheid gepakt, mijn vak met overtuiging uitgevoerd. Misschien zijn er dingen daarbij niet altijd goed aangekomen, maar ik heb wel naar eer en geweten gehandeld. Ik ben mezelf gebleven, ondanks alles. En ik kan mezelf in de spiegel aankijken."

De Jong hoopt snel op eerherstel. "Bij FC Eindhoven en in mijn eerste halfjaar bij FC Utrecht heb ik volgens mij wel aangetoond dat ik bepaalde kwaliteiten bezit. Rug recht en door, zo sta ik erin."