Hyballa spreekt duidelijke taal in nieuwe NAC-soap: "Dan is het klaar, punt"

12 februari 2020 om 11:07

Willem Weijs wil terugkeren in de technische staf van NAC Breda, maar dat gaat niet gebeuren. De nieuwe trainer Peter Hyballa heeft zijn voorganger niet nodig en spreekt tegenover BN DeStem duidelijke taal.

"Willem wil leren door oefeningen te leiden op de training, maar wij moeten hier punten pakken", zegt Hyballa. "Mijn grootste kwaliteit is veldtrainer zijn. Dit team is niet fit, dus moet ik ze eerst fit maken. Met alle respect voor Willem, ik ben 25 jaar trainer. Hij beleeft nu zijn eerste crisismoment, daar moet hij mee omgaan."

Hyballa en Weijs kennen elkaar al drie jaar. "We zijn een beetje anders", weet de Duitse trainer. "Ik wil met assistenten werken die echt assistent zijn en ik vind dat jonge trainers en beetje nederig moeten zijn. Dit is een heel moeilijk vak."

"Willem wilde bijvoorbeeld veel trainingen leiden. Dat heeft hij inderdaad gezegd in het gesprek. Prima, maar ik vind dat ook veeleisend. Wij kunnen hem niet bieden wat hij wil en dan kan het vervelend worden. Ik heb gezegd: Kijk, ik werk op deze manier. Kan je je daarin vinden? Hij zei: Dan kan het lastig worden. Dan is het klaar, punt."

Weijs wil terugkeren als assistent, maar voor Hyballa is dat geen optie. "Als je in de eerste zin zegt: jij moet mij in alles meenemen, dan houdt het op. Ik moet helemaal niks. Assistenten zijn voor mij assistenten. Ik wil geen discussie, maar duidelijkheid. (...) Het is hier geen discussieforum.nl."