Verweij verklaart 'lage transfersom': 'Afspraken tussen Overmars en Ziyech'

Verweij verklaart 'lage transfersom': 'Afspraken tussen Overmars en Ziyech'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 18:45wo 12-02-2020 om 18:45

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 19:47wo 12-02-2020 om 19:47

Mike Verweij vindt dat de aankomende transfer van Hakim Ziyech een schot in de roos is voor zowel speler als club. Daarnaast verklaart de Ajax-watcher de 'relatief lage' transfersom.

Verweij is voor de camera van FOX Sports van mening dat Ziyech perfect past bij de Londense club. "Een geweldige transfer voor Ziyech. Een schitterende club, en het is ook nog eens een transfer die in een wedstrijd zelf tegen die tegenstander is afdwongen. Bij Chelsea-uit speelde hij echt weergaloos", concludeert hij. "Chelsea is een geweldige club, met een hele goede trainer. Lampard laat ook zien dat hij de boel aan het voetballen krijgt. Het is een heel talentvol team."

De transfersom van 45 miljoen wordt her en der bestempeld als laag, maar Verweij legt uit hoe dat komt. "Marc Overmars maakt de afspraken met spelers. Hij heeft geregeld dat Ziyech nóg een jaar in Amsterdam bleef, en daarbij is afgesproken dat hij voor een redelijk normale prijs zou mogen vertrekken", legt hij uit. "Hij had een gelimiteerde transfersom van dertig miljoen euro. Die clausule heeft Overmars er toen uit gesloopt. Nu pakt hij dus vijftien miljoen winst, in ruil voor vijf miljoen salaris", besluit Verweij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws